torsdag 17 februari 2011

Grupp A: MEDTAG till labben på måndag!

LaborationsPM ska snart läggas ut men jag vill flagga för att ni behöver ta med några saker:
Medtag (varje student): två livsmedel eller hushållskemikalier som du vill undersöka pH på. Bikarbonat, bakpulver, maskindiskmedel, citronsyra, vinäger, rengöringsmedel eller vad du vill.
Medtag (varje studiegrupp): en frukt eller annan växt som kan fungera som pH-indikator. Rödkålsavkok (se recept i http://school.chem.umu.se/Compiled/rodkal.html och koka hemma av färsk rödkål och vatten), blåbär, hallon, mandarin, nypon, timjan, grönmynta, kanel, te, kamomill, lavendel, hibiskus, jasmin, rödklöver, eukalyptus, lakritsrot. Jag har bara testat de fyra första egentligen och vet att det funkar med t. ex blåbärssopp-pulver, alltså torkade blåbär med sockertillsats. Alltså skulle jag tro att inte heller övriga växter behöver vara färska, men det är något ni får testa på lab. Funkar inte det ni tagit med är det också ett resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar